У Львові безкоштовно чипуватимуть собак.

У неділю, 19 серпня, на стадіоні “Україна” у Львові відбудеться виставка безпородних собак “Просто Пес – не просто друг”. Під час заходу всі охочі власники тварин зможуть безкоштовно отримати чип для свого улюбленця, розповіли в ЛКП "Лев".

 

За словами директорки ЛКП “Лев” Оксани Кошак, лікарі підприємства надаватимуть такі послуги з 15:00 до 18:00 в окремому наметі.

 

“Для нашого міста у 2017 році було виділено 5 тисяч безкоштовних чипів для чипування господарських собак. Оскільки відбудеться виставка, де також будуть львівські собаки, ми запропонували такий сервіс для наших мешканців. На місці буде змога зареєструвати й прочипувати собаку. Для цього треба мати: свій паспорт, ветеринарний паспорт собаки і, звичайно, саму собаку”, – пояснила Оксана Кошак.

 

Скористатися послугою зможуть усі мешканці Львова-власники тварин абсолютно безкоштовно та без реєстрації. Достатньо лише привести собаку та надати відповідні документи.Тварина обов’язково повинна мати щеплення від сказу упродовж останнього року та проживати у місті Львові.

Чипування є дієвим методом ідентифікації, що дає змогу швидко знайти та повернути додому тварину, що загубилася. Ця процедура безболісна та цілком безпечна для здоров’я собак. Обов’язкова реєстрація собак у Львові запроваджена у вересні 2016 року відповідно до ухвали ЛМР №262 “Про затвердження Правил утримання і поводження з тваринами у м. Львові”.

17.08.2018