Омелян сподівається на "державне рішення" з залізницею, РФ і ведмедями.

 

Міністерство інфраструктури України пропонує урядові схвалити низку заходів у відповідь на аґресію Росії, зокрема скасувати залізничне сполучення з РФ.

 

Цю інформацію Омелян підтвердив у інтерв'ю "5 каналу".

 

Напередодні міністр інфраструктури написав на своїй сторінці у Facebook, що підписав "один історичний документ" і "до Москви будуть ходити тільки ведмеді, як в старі добрі часи".

 

"В умовах війни про будь-яку нормальну співпрацю з Російською Федерацією мови бути не може. Подобається це комусь чи не подобається, але дії України повинні бути жорсткими та адекватними. Один з тих елементів, які ми пропонуємо уряду для затвердження, – скасування залізничного пасажирського сполучення", – заявив Омелян у своєму інтерв'ю на телебаченні.

 

Він вважає, що українці не мусять перейматися за заборону пасажирського сполучення.

 

"Я вважаю, що таким шляхом ми убезпечимо українців, які все ще на власний ризик їздять до Російської Федерації, від можливості бути викраденим чи потрапити до лап ФСБ або інших правоохоронних органів Російської Федерації. Ми бачимо, що ці випадки почастішали", – зазначив міністр.

 

"По-друге, і насправді це ключове: якщо ми воюємо – нема чого туди їздити", – наголосив він.

 

Омелян додав, що "російсько-української дружби немає і ніколи не було", а була "або перманентна окупація, або просто масові вбивства".

 

Урядовець повідомив, що Міністерство інфраструктури розробило комплекс заходів, котрий містить "декілька досить вагомих ударів у відповідь". "Сподіваюся, Кабмін їх підтримає", – додав він.

 

17.08.2018