Марина Порошенко перебуває на Львівщині з офіційним візитом.

 

Сьогодні, 17 серпня, дружина Президента Марина Порошенко перебуває з офіційним візитом на Львівщині. У Львові вона взяла участь у роботі Першого світового форуму українознавчих суботніх та недільних шкіл, який зібрав понад 200 освітян із 36 країн світу. Також перша леді має відвідати Городок, передає ЗіК.

 

Під час відкриття Форуму Марина Порошенко заявила, що це насправді історична подія – вперше за роки незалежності України питання збереження української ідентичності порушують на такому серйозному рівні. Вона наголосила, що саме від представників діаспори багато в чому залежить поширення по світу інформації про події в Україні.

 

Окрім того, Марина Порошенко наголосила на необхідності захисту української мови.

 

«Це питання національного значення. Знати державну мову – обов’язок кожного громадянина», – сказала вона.


Співорганізаторами Першого світового форуму українознавчих суботніх та недільних шкіл є Міністерство закордонних справ України, Міністерство освіти і науки України, Львівська ОДА, НУ «Львівська політехніка», Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою, Світовий конгрес українців та Світова координаційна виховно-освітня рада.

 

Під час свого перебування на Львівщині Марина Порошенко також ознайомиться з роботою Інклюзивно-ресурсного центру у м. Городок. Окрім того, перша леді України та голова Львівської ОДА підпишуть Меморандум про долучення області до національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», що реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

17.08.2018