У Львові пасажири електрички зупинили рух потягів.

Учора, 16 серпня, о 18:25 год. на станції «Підзамче» у Львові пасажири поїзда №6096 сполученням Львів-Рівне перекрили рух, повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

 

Невдоволені пасажири вийшли на колії через брак вагонів, оскільки поїзд складався лише з чотирьох і не міг помістити усіх охочих їхати. Невдовзі було надано резервний електропоїзд №7634 у складі 6 вагонів. О 19:50 год. рух поїздів на станції «Підзамче» розблокований.

 

Через акцію протесту потяг Львів-Рівне затримався на 1.34 год., Львів-Ковель – на 1.49 год., Івано-Франківськ-Миколаїв – на 1.35 год. Ще низка потягів мали затримку від 10 хв. до години.

 

У Львівській залізниці прокоментували брак місць в електричках. Перш за все, зазначили в прес-службі відомства, такі акції є несанкціонованим втручанням в роботу залізниці. По-друге, заявили залізничники, у потязі Львів-Рівне, що його блокували люди, було 400 місць, проте в касах пасажири викупили лише 180 квитків. Відтак Львівська залізниця не збільшує кількості вагонів, орієнтуючись на статистику купівлі квитків.

 

Блокування руху електропотягів цього та іншого напрямку відбувається у Львові вже не вперше.

17.08.2018