Російські в'язні просять виміняти їх до РФ.

 

Восьмеро громадян Росії у середу написали заяви на ім'я президента Росії Владіміра Путіна з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів.

 

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

 

"У ході моніторингових візитів до місць позбавлення волі ув'язнені громадяни РФ продовжують надавати заяви на ім'я президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів", – поінформувала вона.

 

З її слів, у середу такі заяви написали В'ячеслав Висоцький (ГУ "Черкаська виправна колонія № 62"), Валерій Іванов та Олександр Валехидіс (ГУ "Дрогобицька виправна колонія "40"), Владислав Гречин (ГУ "Одеська установа виконання покарань №21"), Віктор Агєєв (ГУ "Роменська виправна колонія №56"), Олег Доронін (ГУ "Городищенська виправна колонія №96"), Денис Сидоров та Євген Шаталов (ГУ "Житомирська установа виконання покарань №8").

 

Вона наголосила, що листи також відправлять до МЗС України для передачі дипломатичною поштою до адміністрації президента РФ.

 

Як нагадує аґенція "Укрінформ", 3 серпня засуджений за тероризм росіянин Олексій Седіков подав заяву на ім'я президента РФ з проханням повернути його на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів.

 

Окрім того, такі заяви ще написали Олександр Саттаров та Фарух Камалов, яких утримують в Лук'янівському СІЗО.

 

16.08.2018