Поліція наполягає на тому, що не затримувала сторонньої особи у "справі Гандзюк".

 

У Національній поліції України заявили про те, що Миколу Новікова "обґрунтовано підозрюють" у нападі на Катерину Гандзюк, а свідки, які стверджують про його алібі, мусять офіційно звертатися до правоохоронців.

 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

 

"Зібрані доказові матеріали дали можливість встановити та затримати 40-річного неодноразово судимого місцевого мешканця, якого обґрунтовано підозрюють саме в нападі на потерпілу", – ствердив він.

 

Зі слів Аброськіна, зараз проводять "велику кількість необхідних експертиз, а також тривають численні слідчі дії, в тому числі щодо перевірки показів підозрюваного".

 

"Я б не радив будь-яким зацікавленим особам давати поради поліцейським, коли та кого, в якій послідовності допитувати, або давати оцінку діям слідчих, які розслідують справу. Нехай кожен займається своєю роботою", – заявив поліцейський чиновник.

 

Він наголосив, що поліція зверталася до громадськості з проханням допомогти у встановленні особи, яка вчинила злочин, але "до нас не звернулась жодна особа".

 

"Ще раз звертаюся до наших громадян з проханням звертатися до поліції, якщо відома будь-яка інформація, яка може бути корисна слідству", – сказав Аброськін.

 

 

Видання "Українська правда" опублікувало свідчення двох мешканців Львова, котрі стверджують, що 31 липня, в день нападу на Катерину Гандзюк, вони відпочивали разом із підозрюваним у нападі Миколою Новіковим біля моря в Херсонській області.

 

"Усі дні він був з нами. Якби його не було хоча б 2 чи 3 години, ми би це помітили. Усі 5 днів він був з нами. ... 31 липня (коли стався напад на Гандзюк, – ред.) описати, що було до хвилини, я не можу, і фотографій з ним не робила, бо відпочивала зі своєю сім'єю. Але знаю точно, що він був з нами усі дні", – ствердила Ольга Антонишин.

 

31 липня у Херсоні невідомий облив громадську активістку, в.о. керівника справами виконкому Херсонської міської ради Катерину Гандзюк концентрованою сірчаною кислотою. Поліція порушила справу про хуліганство, затим змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень із метою залякування, а зрештою на замах на вбивство.

 

 

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху на Катерину Гандзюк.

 

Микола Новіков та його рідна сестра у суді засвідчили, що їх не було в Херсоні в день нападу на Гандзюк: 27 липня та 1 серпня вони відпочивали біля моря. Адвокат ствердив, що поліція не опитала жодного свідка, котрий міг би розповісти про алібі підозрюваного.

 

14.08.2018