Турчинову продемонстрували українські ракети – "кращі, ніж російські".

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов ознайомився на державному київському конструкторському бюро "Луч" з новими розробками та технологією виготовлення найсучаснішої ракетної зброї. З його слів, ракети КБ "Луч" з високою точністю вражають броньовану техніку противника та "можуть пробивати метрову броню, долаючи сучасні системи захисту та протидії".

 

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

 

 

Зі слів Турчинова, конструкторське бюро "Луч" стало провідним розробником в Україні широкого спектра сучасних ракетних комплексів. "В Україні та далеко за її межами відомі потужні ефективні та надійні протитанкові ракетні комплекси «Скіф», «Стугна», «Корсар», «Сармат», «Бар'єр» та інші", – перелічив він, похвалившись тим, що ці ракетні комплекси "ефективно знищують ворожі цілі на фронті, мають заслужену повагу і попит на зовнішніх ринках озброєнь".

 

Турчинов оглянув у цехах підприємства технологічні лінії, котрі забезпечують виробництво нового потужного українського ракетного комплексу "Вільха", а також нової української крилатої ракети "Нептун".

 

"Для нас принципово важливим є те, що ракети КБ «Луч» не тільки не поступаються, а за своїми бойовими можливостями кращі, ніж аналогічна зброя російського виробництва", – сказав Турчинов.

 

З його слів, багато ракетних комплексів вдалося розробити у найкоротші терміни після початку воєнної агресії РФ в 2014 році. "Тоді перед українським оборонпромом було поставлено завдання відновити ракетний щит нашої країни, що було в найкоротший термін виконано, насамперед зусиллями КБ «Луч»", – похвалив Турчинов.

 

Секретар РНБО України також провів нараду за участю керівництва "Укроборонпрому" та ДККБ "Луч", на котрій обговорив нові завдання з реалізації "Національної ракетної програми". Зокрема, обговорювали питання щодо нових розробок реактивних систем залпового вогню, протиповітряних ракетних комплексів та ін.

 

14.08.2018