На сході Афганістану таліби вбили понад 100 осіб.

Пентаґон закидає Кремлю підтримку талібів зброєю.

 

 

90 афганських військовиків і 13 мирних мешканців загинули на сході Афганістану в провінції Ґазні внаслідок зіткнення з бійцями радикального руху «Талібан». Сотні людей отримали поранення. Про це повідомляють афганські та міжнародні засоби масової інформації, зокрема інформаційна аґенція Reuters. Втрат серед талібів не уточнюють.

 

Ґазні є стратегічним містом на головній автомагістралі, яка зв'язує столицю країни Кабул з півднем Афганістану. Reuters зазначає, що напад на місто є серйозним ударом для урядових військ. При цьому представник сил США в Афганістані Мартін О'Доннелл (Martin O’Donnell) заявив, що афганські національні сили оборони і безпеки продовжують утримувати свої позиції.

 

Відомо також, що американська авіація завдала ударів по позиціях талібів поблизу Ґазні. Reuters повідомляє про щонайменше п’ять повітряних атак.

 

Раніше на заході Афганістану 50 талібів на чолі з командиром здалися військам урядової армії. Загалом у цьому осередку «Талібану» було 300 бойовиків.

 

Після виведення основного контингенту військ НАТО з Афганістану 2015 року внутрішній конфлікт в країні загострився. Радикальні ісламісти з «Талібану» регулярно влаштовують теракти та напади на афганських та іноземних військовиків. Пентаґон неодноразово заявляв, що російська влада надає підтримку талібам під виглядом допомоги в боротьбі з афганським осередком терористичного угрупування «Ісламська держава». Москва, звісно, називає такі звинувачення безпідставними.

13.08.2018