Поліція встановила походження кислоти, застосованої проти Гандзюк.

 

Національна поліція встановила місце придбання сірчаної кислоти, застосованої під час нападу на громадську активістку, працівницю виконкому Херсонської міської ради Катерину Гандзюк. Поліція розшукує чоловіка, котрий придбав хімічну речовину й фіґурує у справі як другий підозрюваний.

 

Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін під час наради в Херсоні, інформує прес-служба НПУ.

 

 

"Ми встановили місце в Херсонській області, де незаконно здійснювали реалізацію сірчаної кислоти. Вже проведено обшуки та вилучено 539 пляшок з кислотою. Вся кислота належить одному з підприємств, яке мусіло утилізувати речовину. Саме один із працівників цього підприємства і реалізовував хімічну рідину", – зазначив Аброськін.

 

Згідно з попередньою інформацією, цей посередник і продав за 150 гривень пляшку кислоти другому учасникові нападу.

 

"Ми ще раз звертаємося до громадян з проханням надати допомогу у встановленні особи другого фігуранта справи. Будь-яка інформація може стати корисною для слідства", – заявив Аброськін.

 

 

 

Між тим, як повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, СБУ розпочала справу, в рамках котрої перевіряє на причетність до нападу поліціянтів – кримінальне провадження відкрито "за фактом організації закінченого замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю, що вчинено на замовлення працівників правоохоронних та державних органів за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки у південному регіоні держави".

 

09.08.2018