ЛКП «Лев» виховуватиме собак-терапевтів.

 

 

Представники команди львівського комунального підприємства «Лев» взяли участь у тренінгу з каністерапії, повідомили в установі.

 

«Разом із нашим кінологом ми всерйоз задумались над таким потрібним видом реабілітації дорослих людей та діток із фізичними та психічними вадами, як каністерапія за участю тварин ЛКП "Лев". Маємо намір відібрати песиків, які надаються до такої активності, і виховувати їх на терапевтів.

 

Віримо, що у Львові не лише люди можуть допомогти знедоленим тваринам, але і собаки можуть рятувати людей!» – розповіла директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

 

Навчання відбулося у межах проекту «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів у галузі каністерапії» від Каністерапія UA-BY. Шестиденний тренінг відбувся у Луцьку, тренером була каністерапевт з Латвії Анда Пекшена. Метою проведення тренінгу було ознайомлення з анімалотерапією та обговорення співпраці кінологів, логопедів, дефектологів, психологів та батьків, особливу увагу приділили поняттю «собака-терапевт».

06.08.2018