Поліція заявила про затримання нападника на Катерину Гандзюк.

 

Поліція затримала чоловіка, підозрюваного в нападі на громадську активістку з Харкова, керівницю справами виконкому Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.

 

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

 

"Поліція затримала підозрюваного в замаху на вбивство Катерини Гандзюк. Проводяться невідкладні слідчі дії", – поінформував Аваков на своїй сторінці у twitter (сам міністр наразі перебуває на вакаціях у Італії).

 

Акція на підтримку Гандзюк на стадіоні в Києві

 

Заступник голови Нацполіції, начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що затримання стало наслідком посилених дій поліції, спрямованих на розслідування злочину.

 

"Результатом проведення комплексу оперативно-розшукових та слідчих дій стало встановлення та затримання саме в цей час особи, яка обґрунтовано підозрюється в скоєнні злочину відносно чиновниці Херсона", – поінформував Аброськін.

 

Керівник карного розшуку додав, що в цій справі наразі здійснюються невідкладні слідчі дії з метою збору необхідної інформації, доказової бази, інформує прес-служба МВС.

 

Адвокат Катерини Гандзюк Масі Найєм розкритикував поспішну заяву поліцейських керівників, адже розголошення такої інформації може зашкодити в затриманні замовників.

 

"Навіщо це робити? Міністр узагалі розуміє, що це шкодить слідству? Чому погоня за "штукатуркою" реформувати поліцію стає важливішою за мету знайти виконавця і замовника злочину проти Катерини Гандзюк?" – написав Найєм у Facebook.

 

Між тим, поліція обурена валом критики на свою адресу й дивується, чому громадськість після кількох днів ремствування не похвалить правоохоронців, принаймні про це пише речник МВС Артем Шевченко.

 

"31 липня, у розпал літа і відпусток, замах на вбивство активістки і чиновниці місцевого самоврядування у Херсоні Гандзюк – хайп (ажіотаж) потужний до сих пір. Затримали за три доби особу (поки ще не підозрювану, але, сподіваюся, вона такою стане завтра-післязавтра) – все одно винні без варіантів", – гнівається Шевченко у Facebook.

 

"Всі бачать тенденцію скоєння, ніхто не бачить тенденції розкриття... Звісно, є нерозкриті злочини, є різне. Є успіхи, є і провали. Є і прокльони, є – набагато менше – подяки. Але не можна так, люди: правоохоронна система працює, хай би кому і не хотілося її дискредитувати", – додав Шевченко, вчорашній журналіст.

 

04.08.2018