У Тернополі жалоба через загибель поліціянта і добровольця.

 

У Тернополі поховали 27-річного працівника Національної поліції Андрія Стойка, котрий трагічно загинув минулого тижня в аварії під Києвом під час виконання службових обов'язків.

 

Стойко потрапив у правоохоронні органи після своєї участі в АТО: до служби в Національній поліції був добровольцем полку "Миротворець", активним учасником Революції гідності.

 

 

Панахиду відслужили в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Поховали Андрія на Микулинецькому кладовищі, поінформувала прес-служба поліції Тернопілля.

 

Міський голова Тернополя Сергій Надал оголосив 2 cерпня Днем жалоби. На будинках приспустили державні прапори, в місті скасували розважально-концертні заходи.

 

 

Андрій Стойко загинув 30 липня у селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Наряд групи реагування патрульної поліції Києво-Святошинського відділу поліції намагався зупинити водія скутера, який влаштував утечу після спричинення аварії – під час погоні службовий автомобіль поліції знесло у рівчак; тернополянин загинув, а його колега отримав травми.

 

У загиблого залишились дружина та маленька дитина.

 

02.08.2018