У Києві та Херсоні протестують під поліцією через напади на активістів.

 

У Києві під будівлею Міністерства внутрішніх справ кілька десятків осіб вийшли на акцію "Покарати зло". Учасники заходу вимагали від правоохоронців ефективного розслідування нападів на журналістів та активістів.

 

Про це повідомляє "Громадське"

 

 

Один з організаторів акції, Владислав Грєзєв, озвучив п'ять вимог до МВС: звіт відомства щодо розслідувань попередніх справ, відсторонення керівництва МВС в Херсонській області через напад з кислотою на активістку, радницю міського голови Катерину Гандзюк, передача всіх справ у департамент контррозвідки Служби безпеки, відставка голови МВС Арсена Авакова, і п'ята вимога – "покарати зло".

 

До учасників акції вийшов речник МВС Артем Шевченко. Він заявив, що на всі питання стосовно нападу на активістку Гандзюк правоохоронці відповідатимуть сьогодні на брифінгу в Херсоні. Також, з його слів, у МВС систематизують інформацію про всі злочини у регіонах.

 

Друг постраждалої від нападу Катерини Гандзюк Олександр Савич розповів, що після інциденту поліція не опитала усіх свідків та сусідів, які мають на будівлі камери спостереження. Сусіди стверджують, що нападник стояв біля будинку Гандзюк зі світанку, ходив до супермаркету поруч.

 

Одночасно активісти влаштували мітинг під управлінням Національної поліції Херсонщини. Вони вимагають розслідування системного побиття місцевих громадських діячів, повідомляє Еспресо.TV.

 

 

Людей, які прийшли під стіни поліції, довго не пускали всередину. Згодом вони прорвалися до кабінетів слідчіх, однак конструктивних відповідей не отримали. 

 

Акції протесту тривають на тлі вчорашнього нападу на керівницю справами виконавчого комітету Херсонської міськради, громадську активістку, котра боролася з корупцією в правоохоронних органах та розвінчувала зв'язки місцевих політиків із сепаратистами, Катерину Гандзюк. Невідомий облив її кислотою. Наразі потерпіла перебуває у лікарні, понад 30% тіла вкриті опіками.

 

Про напад на Катерину першим повідомив у вівторок місцевий журналіст Сергій Нікітенко. На самого Нікітенка скоєно напад 18 червня. Під час сьогоднішньої акції протесту одна зі слідчих повідомила, що жодних підозрюваних у справі Нікітенка досі немає. 

 

Також у квітні минулого року невідомі побили депутата міськради Євгена Матковського. Чоловіка атакували просто біля його будинку вночі: двоє зловмисників розбили йому обличчя. Лікарі діагностували у Матковського струс мозку.  

 

01.08.2018