Марцінків має намір викупити приміщення "Укроборонпрому".

 

Івано-Франківська міська рада кинула оком на ще одне підприємство – як повідомив міський голова Руслан Марцінків, місто готове на аукціоні викупити державне підприємство ВО "Карпати", котре входить до складу державного концерну "Укроборонпром".

 

Про це повідомляє "Курс".

 

"Ми маємо тривожний дзвіночок, що держава хоче продати ВО "Карпати", де працює величезна кількість людей. Якщо така ситуація станеться, ми будемо обов’язково брати участь у тендері. Тому що це мешканці нашого міста, нашого краю, і ми повинні максимально зберігати ті промислові території, де можна зберегти виробництво", – сказав Марцінків.

 

Наприкінці 2016 року "Укроборонпром" у рамках заявленої реформи оборонної промисловості розпочав підготовку корпоратизації своїх підприємств. До перших п’яти підприємств-учасників "Укроборонпрому", що підлягають корпоратизації, включили і ДП ВО "Карпати".

 

Руслан Марцінків також зазначив, що міська рада хотіла викупити і арматурний завод, але не встигла. Територію заводу купила будівельна компанія "Мельник".

 

"Підприємець звернувся до міської влади, що він хоче забудовувати той мікрорайон. Ми ще не прийняли такого рішення, ми будемо радитися з громадою, чи варто забудовувати. Мені би дуже хотілося зберегти виробництво", – зазначив міський голова.

 

Минулого року Івано-Франківська міська рада на відкритому аукціоні придбала державний пакет акцій ПАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" в розмірі 99,5% від статутного капіталу.

 

У травні цього року Фонд держмайна офіційно передав контрольний пакет акцій Локомотиворемонтного заводу громаді Івано-Франківська.

 

"Це фанатизм – скуповувати всі заводи. Наш мер – як жінки на розпродажах: треба чи не треба, але купує".

 

Наталія Сербин,  громадська діячка з Івано-Франківська

 

30.07.2018