Український інститут книги очолила Олександра Коваль.

 

Переможцем конкурсного добору на посаду директора Українського інституту книги визначили президентку ГО "Форум видавців" Олександру Коваль.

 

Таке рішення на своєму засіданні 26 липня прийняла конкурсна комісія після обговорення презентованих кандидатами програм, повідомила прес-служба Міністерства культури.

 

 

Представляючи свою програму, пані Коваль акцентувала увагу на оновленні стратегії діяльності Інституту книги та потребі належного організаційного забезпечення.

 

Зокрема, організатор Львівського книжкового форуму виступила за реформування державних програм "Українська книга" та "Цифрова бібліотека".

 

Одним із своїх перших кроків на посаді вона бачить створення вмотивованої фахової команди та створення експертних груп для різних напрямів діяльності.

 

На думку Олександри Коваль, важливими завданнями Інституту книги є презентація України на міжнародних форумах, налагоджена робота з регіонами, активна інформаційна політика та фандрейзинг.

 

Попереднім директором Українського інституту книги була літературознавець і журналіст Тетяна Терен. У січні вона написала заяву на звільнення, пропрацювавши в інституті лише півроку.

 

Терен зазначила, що її рішення не є спонтанним і для нього є низка причин. Зокрема, Тетяна поскаржилася на те, що державна служба змусила її цілковито віддаватися рутинній роботі, забравши весь час, котрий вона планувала витратити на розвиток книги.

 

Терен розповіла, що прийшла в установу, котра існувала тільки на папері, в якій не було бухгалтера і фінансиста. Вона мусила за кілька днів залагодити бюрократичні проблеми, а також, згідно з новими бюджетними вимогами, передбачити свою діяльність на три роки наперед.

 

"Інституту книги зараз необхідні глобальні зміни, які не відбудуться лише на рівні Інституту й на ентузіазмі його працівників", – заявила Тетяна Терен.

 

27.07.2018