Бюджет Гончарука: Видатки на книгу скорочуються вдвічі.

 

Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів стривожена дворазовим скороченням державних видатків на підтримку української книги, що передбачає проєкт бюджету на 2020 рік.

 

Про це йдеться у коментарі президента асоціації Олександра Афоніна.

 

"Чесно кажучи, я сьогодні був шокований після отримання інформації про видатки, закладені до проєкту Державного бюджету на 2020 рік, для "підтримки книговидавничої справи та популяризації української літератури в світі, забезпечення діяльності Українського інституту книги". Це майже удвічі менше, ніж мали 2019 року на ці потреби", – зазначив Афонін.

 

 

Президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів занепокоєний, що ініціативи уряду фактично спиняють розвиток книговидавничої справи.

 

"Слухаючи заспокійливі заяви нинішнього очільника нового об'єднаного Міністерства культури, молоді і спорту Бородянського Володимира про розроблення стратегії розвитку національного книговидання і популяризації читання в країні, ми ніяк не могли передбачити, що це буде стратегія не розвитку, а згортання всіх складових, які сприяють розвитку книговидавничої справи", – зазначив Афонін.

 

На думку пана Олександра, "розмови про розбудову держави, її економіки, вдосконалення технічної і технологічної бази виробничої сфери країни" залишаться ілюзією без високоосвіченого підготовленого людського ресурсу. 

 

"Світ пише, друкує, читає, щоб забезпечити культурний, соціальний та економічний прогрес у своїх країнах. А українці і без того все знають і вміють, і їм книга вже не потрібна? Чи вона не потрібна нинішнім державотворцям?" – дивується Олександр Афонін.

 

16.09.2019