Вода в Дністрі підійметься ще на 3 метри.

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила, що ввечерi 24 липня та впродовж 25 липня на гірських притоках Днiстра у Львівській та Івано-Франківській областях очiкується продовження пiдйому piвнiв води над фактичними рівнями: у межах Львівщини – на 0.5-1.5 м понад рівень станом на 16:00 24 липня, у межах Івано-Франківщини – на 1-2 м.

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті ДСНС.

 

 

Мiсцями можливе затоплення заплав, сільськогосподарських угiдь.

 

В окремих районах Iвано-Франкiвської областi ймовірне досягнення вiдмiток початкового затоплення прирiчкових будівель, господарських об'єктів. Можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах – загроза утворення селевих потоків.

 

25–26 липня в Днiстрi на дiлянцi Галич–Заліщики очiкується формування дощового паводку з підйомом рiвнiв води на 2–3 м над теперішнім рівнем (станом на 8:00 24 липня), без загрози негативних наслiдкiв.

 

Як пише "Фіртка", на річці Молода в Рожнятівському районі Івано-Франківщини вода досягла критичних відміток. Також суттєво піднявся рівень води на Лімниці. За кілька годин 24 липня ріка почала виходити з берегів.

 

У селі Верхнє Синьовидне Сколівського району на Львівщині рятувальники врятували рибалку, котрий стояв на фундаменті опори моста на ріці Опір і через прибулу воду не міг самостійно вибратися на берег.

 

24.07.2018