Король більше не полковник.

 

Міністр оборони України Степан Полторак позбавив усіх військових звань начальника 46-го Об'єднаного центру забезпечення Збройних сил України (Одеса) Євгенія Короля через виявлені зловживання. Міністр також звернувся до військової прокуратури України про початок кримінального провадження.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Я розцінюю це як зраду армії і військовослужбовців. Я прийняв рішення позбавити його звання полковника і всіх звань офіцерського складу... Я передав всі документи військового прокурора особисто з проханням розпочати кримінальне провадження у фактом незадовільного ставлення до своїх службових обов'язків і за фактом збитків, завданих складу", – сказав Полторак на брифінґу.

 

Керівник Міноборони також звільнив з військової служби старшого офіцера відділу забезпечення паливом і мастильними матеріалами Центрального управління забезпечення тилу ЗСУ підполковника Вадима Ізварина "за службовою невідповідністю".

 

"Його позбавлять права на отримання вихідної допомоги і права перебувати на квартирному обліку. Він за день до відправки мною комісії був на базі, здійснював перевірку і не побачив недостачі 206 тонн палива. Тобто він був або в змові з керівництвом бази, або недбало виконував свої службові обов'язки", – обурився міністр.

 

Полторак також понизив на посаді начальника відділу збереження палива і паливно-мастильних матеріалів цього центру майора Олександра Даліо – його переведуть на роботу до іншої військової частини "на роботу, не пов'язану з матеріальними засобами".

 

Минулого тижня Полторак заявив про рішення перевірити всі окремі центри забезпечення Міноборони. Він прийняв таке рішення після свого візиту на 46-й Об'єднаний центр забезпечення.

 

"Комплексної комісією, яка була направлена за рішенням міністра оборони України для перевірки 46 Об'єднаного центру забезпечення, встановлені численні порушення і зловживання, які заподіяли державі збитків у великих розмірах", – повідомила прес-служба Міноборони.

 

24.07.2018