Поліція ідентифікувала "певну особу" у "справі Шеремета".

 

Перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що слідство "встановило особу", яка може бути причетна до вбивства журналіста Павла Шеремета, але наразі її все ж іще не "ідентифіковано". Ймовірно, йдеться про співучасника закладення міни під автомобіль журналіста.

 

Про це Аброськін сказав під час брифінгу в Одесі 20 липня, інформує "Українська правда".

 

З його слів, до складу посиленої слідчо-оперативної групи, створеної відразу після вбивства, входять найкращі співробітники слідства і кримінального розшуку, які, запевнив Аброськін, провели дуже великий обсяг роботи.

 

"Це правда. Багато критиків кажуть, що немає позитивних результатів. В особі кримінальної поліції можу сказати, що позитивні результати є", – заявив Аброськін.

 

"Проведена робота по певних напрямках. Сьогодні можу сказати, що встановлена особа... Тобто не особа установлена, а людина, яку можна ідентифікувати", – заінтриґував заступник голови Нацполіції.

 

Він зазначив, що оперативники опрацювали понад 3 тисячі терабайтів відеоматеріалів, вилучених у ході слідчо-оперативних заходів. "Проведена робота дасть нам можливість встановити особу людини, яка була на відео безпосередньо під час мінування", – розповів Аброськін.

 

Поліціянт сказав, що не може розповісти більше, бо у нього немає для цього дозволу від слідчого, і тому "він не може переступити певну межу".

 

"Але робота йде, вона триває. І коли буде можливість і відповідний дозвіл, ми зможемо сказати більше. Але це, мабуть, може бути тоді, коли певна людина буде затримана, коли їй буде повідомлено про підозру і коли буде рішення суду", – додав Аброськін.

 

Представник Нацполіції запевнив, що справа вбивства Шеремета "щодня обговорюється" правоохоронцями.

 

В п'ятницю, 20 липня, минуло два роки з дня загибелі Павла Шеремета.

 

20.07.2018