Нацполіція скликає нараду після загибелі 15 осіб в аваріях маршруток.

 

Міністерство внутрішніх справ України скликає термінову селекторну нараду для обговорення стану безпеки дорожнього руху і заходів для його підвищення після двох трагічних ДТП із загиблими у Миколаївській і Житомирській областях.

 

Про це йдеться у повідомленні Національної поліції.

 

Експерти працюють на місці аварії на Житомирщині

 

"Ми не можемо допускати таких численних людських жертв, які стали наслідком жахливих ДТП сьогодні зранку на Миколаївщині та Житомирщині", – прокоментував перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

 

20 липня внаслідок зіткнення рейсового мікроавтобуса із вантажівкою приблизно о 5:00 години на 289 км автошляху Київ–Одеса загинуло п`ятеро осіб, 12 травмовано. О 10:40 на 127 кілометрів траси Київ-Чоп у Житомирській області внаслідок зіткнення вантажівки з мікроавтобусом загинуло 10 людей, ще 10 були травмовані.

 

Яровий констатував, що розпал курортного сезону – "це період підвищеної небезпеки на завантажених транспортом українських дорогах". "Вимагаю від керівництва патрульної поліції термінових, дієвих та ефективних кроків із підвищення безпеки на автошляхах у розпал сезону відпусток. Наголошую на особистій відповідальності керівників", – заявив заступник міністра.

 

Як повідомив згодом міністр інфраструктури Володимиром Омеляном, загальне число жертв зросло до 18.

 

"В обидвох випадках причиною автокатастроф стало грубе порушення правил дорожнього руху", – констатував міністр.

 

Зі слів Омеляна, комісія проведе перше засідання з розслідування цих трагедій.

 

20.07.2018