У Львові викрили розповсюджувачів важких наркотиків.

 

Працівники внутрішньої безпеки Нацполіції вийшли на слід злочинного угруповання, що збувало героїн та кокаїн за допомогою закладок у Львові, повідомили у Львівському управлінні ДВБ НП України.

 

Щоденний виторг дилерів від збуту наркотиків становив до 40 тис. грн. Під час санкціонованих обшуків працівники поліції вилучили наркотовару на 500 тис. грн.

 

Інформація про злочинну групу надійшла до Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції ще в 2017 році. Перевірка встановила, що місцеві мешканці організувалися у стійку злочинну групу для збуту тяжких наркотичних засобів.

 

Зловмисники розповсюджували героїн та кокаїн серед покупців через безконтактні передачі (закладки).

 

За тривалий час свого існування злочинна група «напрацювала» чималу клієнтську базу – понад 50 людей, які систематично робили замовлення.

Клієнти кожні 3-5 днів отримували смс-повідомлення з різних телефонних операторів з номером банківської картки, на яку можна було перевести оплату. Згодом клієнтові у телефонному режимі повідомляли місце, де забрати наркотик.

 

Оперативники встановили, що наркодилери щоденно отримували грошові перекази на картки на 25-40 тис. грн. А за час документування діяльності злочинної групи зловмисники збули кримінального товару майже на 6,5 млн грн.

 

За матеріалами УДВБ НПУ слідче управління ГУ НП в Львівській області розпочало кримінальне провадження за ст. 2 ст. 307 КК України.

 

Після проведення оперативної закупівлі працівниками внутрішньої безпеки НПУ спільно з оперативно-пошукового відділом карного розшуку та слідчими Львівської поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури області, було затримано одного з дилерів — співорганізатора групи, який особисто розфасовував наркотик. У 27-річного львів’янина правоохоронці виявили 45 пакетиків з героїном (25 грамів).

 

Крім цього, під час санкціонованого обшуку за місцем його мешкання виявлено ще 80 грамів героїну та 43 грами кокаїну. За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків становить майже 500 тисяч гривень. У інших учасників злочинної групи вилучено мобільні телефони та сім-карти до них, банківські картки, на які переказували кошти за наркотики, 31 тис. грн.

 

Затриманому оголосили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 704 тис. грн. Про підозру мають оголосити й іншим учасникам злочинної групи.

18.07.2018