Названо переможців конкурсу на керівні посади у ДБР.

 

Зовнішня конкурсна комісія при Державному бюро розслідувань визначилася з переможцями на керівні посади.

 

Список затвердили на засіданні в середу, передає LB.ua

 

Перелік переможців передадуть голові ДБР. Він їх призначить після проведення спеціальної перевірки.

 

17 липня, за день до того, як комісія мала визначитися з переможцями на керівні посади в ДБР, народний депутат Сергій Лещенко опублікував у Facebook перелік майбутніх переможців, заявивши, що попередні списки вже складено. Лещенко написав, що впливові посади ДБР між собою "роздерибанили" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, депутат Сергій Ківалов, перший заступник СБУ Павло Демчина і бізнесмен, "сірий кардинал" партії "Свобода" Ігор Кривецький. Прізвища переможців, оприлюднені Лещенком, дійсно входять до офіційного списку.

 

Список переможців:

директор територіального управління в Києві – Марчук Руслан Миколайович (зараз заступник начальника департаменту – начальник управління оперативних розробок департаменту захисту економіки Національної поліції)

директор територіального управління в Краматорську – Матвєєв Артем Володимирович (адвокат)

директор територіального управління у Львові – Друзюк Микола Васильович (керівник Радехівської місцевої прокуратури Львівської області)

директор територіального управління в Мелітополі – Керман Денис Юрійович (заступник начальника управління представництва інтересів громадянина та держави в суді прокуратури Запорізької області)

директор територіального управління в Миколаєві – Денега Олег Петрович (заступник начальника Департаменту підтримання державного обвинувачення та представництва інтересів громадянина або держави в судах ГПУ)

директор територіального управління в Полтаві – Тимошко Володимир Володимирович

директор територіального управління в Хмельницькому – Палатов Сергій Олегович (заступник начальника відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів міжрегіонального оперативного управління Офісу великих платників податків ДФС)

керівник першого управління організації досудових розслідувань – Шевцов Євген Олександрович

керівник другого територіального управління – Туру Олександр Олександрович

керівник третього територіального управління – Бугаєць Артем Вікторович

керівник Управління інформаційно-аналітичної розвідки – Білоус Роман Вікторович

керівник Управління оперативних розробок – Криволапов Володимир Михайлович

керівник Управління супроводу оперативними підрозділами досудових розслідувань – Житник Сергій Юрійович

керівник Управління внутрішнього контролю – Чобіток Богдан Петрович (військовослужбовець Служби безпеки України)

керівник Управління забезпечення діяльності – Титарчук Василь Васильович

керівник Управління кадрової роботи та державної служби – Француз Віталій Йосипович

керівник Управління міжнародного співробітництва та зовнішніх комунікацій – Багров Андрій Юрійович

керівник Управління оперативного забезпечення і оперативно-технічних заходів – Яковлєв Олександр Миколайович (начальник відділу інформаційної безпеки Управління внутрішньої безпеки ПАТ "Аграрний фонд")

керівник Управління планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку, звітності – головний бухгалтер – Луцик Денис Ярославович

керівник Управління правового забезпечення – Пащенко Оксана Володимирівна

керівник Управління режимно-секретної роботи та захисту інформації – Костюкова Анна Миколаївна

керівник Управління спеціального призначення – Калашник Андрій Сергійович

начальник Відділу внутрішнього аудиту – Божевський Петро Іванович

начальник Відділу організаційно-адміністративного і аналітичного забезпечення – Коваль Олександр Миколайович

начальник Відділу роботи з громадськістю та ЗМІ – Гайовська-Ковбасюк Мар'яна Романівна

головний спеціаліст Відділу проведення перевірок із застосуванням поліграфа Управління внутрішнього контролю – Денисенко Ярослав Станіславович, Шишкарьов Дмитро Ігорович

 

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба привітав завершення конкурсу. Труба зазначив, що він ухвалюватиме рішення про призначення на посади після проведення перевірки стосовно переможців.

 

"Йдеться про спеціальну перевірку державними органами влади. Також очікуємо інформації про переможців від Ради громадського контролю та експертів від профільних організацій", – пояснив Роман Труба, згідно з повідомленням прес-служби бюро.

 

Директор ДБР зазначив, що протягом конкурсу неодноразово з’являлися заяви громадських організацій щодо недоброчесності тих чи інших кандидатів.

 

"Ми уважно слідкували за конкурсним відбором, але не мали повноважень втручатися, перевіряти інформацію. Ця можливість була у зовнішньої комісії під час співбесід. Із завершенням конкурсу ДБР має право перевірити кожного переможця, більше того – це наш обов’язок", – сказав очільник бюро.

 

Труба додав, що Державне бюро розслідувань має унікальну процедуру обрання працівників на всі 170 керівних посад: зовнішня комісія обирає не лише директора та заступників, а навіть керівників секторів.

 

"ДБР не задіяне у конкурсному відборі на ці посади, але я як директор несу відповідальність за всіх працівників, тим паче, якщо це керівники напрямків", – зауважив Труба.

 

 

Між тим, фінальний список переможців зі скепсисом зустріла Консультативна місія Європейського Союзу. Так, КМЄС бере до уваги низку серйозних зауважень щодо деяких кандидатів на керівні посади. 

 

Як зазначено у заяві представництва ЄС в Україні, йдеться про суттєві порушення прав людини, до яких, як стверджують, причетні деякі кандидати, а також про їхню можливу причетність до корупційних правопорушень і сумніви щодо доброчесності.

 

"Ми вважаємо, що персонал, який буде відібрано до ДБР, повинен мати високі професійні й моральні якості. Це ключ до побудови довіри суспільства до ДБР: як і будь-яке інше нове правоохоронне відомство, цей орган все ще має заслужити довіру громадян України", – наголосили у представництві.

 

18.07.2018