Львів і Вільнюс матимуть пряме авіасполучення.

 

Учора, 17 липня, у Львові відбулося 18-те засідання Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, під час якого, зокрема, ішлося про налагодження транспортного сполучення між країнами, передає Дивись.Інфо.

 

Як зазначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, крім того, що вже у вересні стартує потяг «чотирьох столиць» – Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига, Україна буде мати пряме авіасполучення з Вільнюсом.

 

«Ми з литовськоми колегами у Львові обговорили порядок денний наших двосторонніх відносин, йдеться не просто про Україну, і не про Литву, а йдеться про те, що спільно ми можемо зробити для того, щоб зробити європейський континент економічно привабливим та безпечним», – сказав Володимир Омелян.

 

Вже взимку, за його словами, може з’явитися пряме авіасполучення між Вільнюсом та Львовом, оскільки товарообіг та пасажиропотік між двома країнами активно зростає.

 

«Я б дуже хотів, щоб взимку цього року відкрили авіасполучення між нашими містами. Найпізніше це буде влітку. Але впевнений, що наступного разу делегація з Литви вже прибуде потягом «чотирьох столиць», а після того прилетить прямим авіарейсом», – зазначив міністр.

 

Потяг «чотирьох столиць» планують запустити вже у вересні, він курсуватиме з Києва до Риги через Мінськ і Вільнюс. Вартість квитка у купейному вагоні між двома кінцевими точками коштуватиме близько 60 євро.

 

Своєю чергою, міністр економіки Литовської Республіки Віргініюс Сінкявічюс зазначив, що Україна має сприятливий інвестиційний клімат для іноземних інвесторів.

 

«Думаю, що прогрес, який ми плануємо зробити в транспорті, з’єднати дві країни і польотами, і по поїздами, відкриє ще більші можливості і для громадян Литовської Республіки побачити прекрасну Україну, українцям побачити Литву, а нашому бізнесу приїхати і зрозуміти, що клімат для інвестицій є сприятливий. Для Литви Україна є пріоритетом номер один інтеграції у Євросоюз. Це одне із головних наших робочих питань, і Литва готова максимально допомагати Україні, так як і було до цього», – сказав міністр Литовської Республіки.

18.07.2018