Посольство США стривожене нападом на НАБУ.

 

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні висловило стурбованість вівторковими провокаціями біля будівлі Національного антикорупційного бюро України, а також нападом на керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Амбасада також вказала на бездіяльність поліції під час вторгнення молодиків у офіс НАБУ.

 

Про це йдеться в ремарці на сторінці посольства США у twitter.  

 

"Ми глибоко стурбовані нападами на громадянське суспільство та НАБУ. Тітушки, що залякують реформаторів, та неефективна реакція поліції є неприйнятними в сучасному демократичному суспільстві", – наголосили в американському представництві.

 

Напередодні Національне антикорупційне бюро України в своїй заяві висловило підозру, що до співорганізації провокацій могли бути причетні особи, близькі до керівництва МВС.

 

"Не відкидаємо, що сьогоднішні події є свідомою, спланованою та організованою провокацією з боку представників певних політичних сил. Це підтверджується як зв’язками одного з організаторів акції з фігурантами розслідувань НАБУ – народним депутатом Євгеном Дейдеєм та близьким родичем міністра внутрішніх справ, так і пасивністю поліції стосовно правопорушників. Жоден із них не був затриманий, що навряд чи було б можливим, якби подібні події сталися, приміром, у приміщенні МВС", – заявляли в НАБУ. 

 

Як повідомляв Z, у вівторок група противників НАБУ з підлітків, бабусь та чоловіків у камуфляжі вийшла на захист керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Протестувальники травмували керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Правоохоронці не втручалися в конфлікт.

 

18.07.2018