Захисники Холодницького травмували Шабуніна і ввірвалися до НАБУ.

 

Керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна у вівторок травмували біля стін Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час акції з вимогою відставки керівника САП Назара Холодницького. Група невідомих, котрі виступили на боці Холодницького, облила Віталія "зеленкою", а також закидала тортами.

 

Медики констатували у Шабуніна хімічний опік очей, йдеться у повідомленні ЦПК.

 

 

Центр протидії корупції обурений тим, що поліція не втручалася в хуліганські дії. При цім організація ще й звинувачує перебраних "силовиків" у сприянні провокаціям.

 

На місці інциденту зафіксували радника міністра внутрішніх справ Іллю Ківу (згодом він скаже, що Шабунін – "порошенківський" прихвостень, тому, очевидно, проти Віталія й застосували торти Roshen'у).

 

Кістяк акції становили підлітки, які казали, що “вони працюють”, і літні люди. В сутичках брали участь у камуфляжі. Одна з бабусь зізналася, що вона прийшла на акцію за 80 грн. Учасники тримали плакати “НАБУ – це корупція”, “Досить втручатися в роботу Холодницького”, “Ситник – ворог українського народу”. Водночас пояснити, чому вони прийшли саме під стіни САП, протестувальники не змогли.

 

Противники Назара Холодницького скликали протест після того, як минулого тижня САП закрила провадження у “справі рюкзаків” щодо двох фігурантів – сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря через відсутність “прямих достатніх доказів”. Сьогодні Віталій Шабунін заявляє, що в провокації проти нього брали участь саме сили Арсена Авакова.

 

Згодом невідомі атакували ще й будівлю Національного антикорупційного бюро України.

 

Як розповіли аґенції "РБК-Україна", зловмисники поламали меблі та накидали сміття у холі НАБУ. На знимках з місця інциденту видно таких самих людей у камуфляжі, що й на протесті під САП, а також торти.

 

"Група так званих протестувальників, які зранку тут перебували, прорвалася всередину, пройшла через турнікет, тобто, по суті, вони порушили периметр незаконно. Всередині вони поламали меблі, накидали сміття, покидали торти Roshen, і все це відбувалося за мовчазної згоди поліції, яка була присутня, але вона їм не заважала цього робити, і вже потім, коли вони опинилися всередині і почали тут трощити меблі, за ними прийшли поліціянти і звідси забрали. Наразі їх всередині немає", – повідомила керівниця управління зовнішніх комунікацій НАБУ Дарина Манжура.

 

Водночас у поліції не мають інформації про те, що певна група осіб увірвалася саме в хол НАБУ та потрощила меблі. У прес-службі патрульної поліції Києва "Громадському" повідомили, що до них взагалі не надходила інформація про цей інцидент.

 

17.07.2018