Суд відмовив Володимиру Балуху в умовно-достроковому звільненні.

 

У Криму Залізничний районний «суд» Сімферополя відмовив в умовно-достроковому звільненні кримському політв’язневі Володимиру Балуху, повідомила адвокатка Балуха Ольга Дінзе, передає Громадське.

 

Клопотання про умовно-дострокове звільнення захисниця подала за першим вироком, за яким Володимира Балуха засудили до 3 років і 4 місяців позбавлення волі.

 

За словами Ольги Дінзе, прокурор у відповідь заявив зустрічне клопотання про припинення розгляду клопотання про УДЗ у зв'язку з тим, що Володимиру Балуху винесли новий вирок за новою справою та призначили покарання за сукупністю двох вироків.

 

«Суд виніс постанову про припинення розгляду клопотання про умовно-дострокове звільнення. Ми, звісно, оскаржимо цю постанову. Хоча ми очікували на таке рішення, бо розуміли, чому суд затягує розгляд клопотання про УДЗ – вони просто чекали нового вироку», – зазначила захисниця.

 

5 липня «Раздольненський районний суд» Криму визнав українського політв’язня Володимира Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятора тимчасового тримання та засудив його до п’яти років позбавлення волі та штрафу у розмірі 10 тисяч рублів.

 

Адвокати українця оскаржуватимуть черговий вирок.

13.07.2018