Кримський суд засудив Євгена Панова до 8 років колонії суворого режиму.

 

У Криму до 8 років колонії суворого режиму засуджено громадянина України Євгена Панова, обвинуваченого в підготовці диверсій на півострові влітку 2016 року, передає Інтерфакс.ru.

 

Суд окупантів врахував у цьому терміні близько двох років, котрі українець провів під вартою. Житель Запорізької області Євген Панов визнаний винним за низкою статей Кримінального кодексу Росії: «незаконне зберігання і перевезення зброї та боєприпасів», «замах на контрабанду зброї і боєприпасів», «готування до диверсії в складі організованої групи».

 

Вирок може бути оскаржений протягом десяти днів. Євген Панов не визнав своєї вини.

 

Євген Панов разом з іншим українцем Андрієм Захтеєм були затримані ФСБ РФ у серпні 2016 року. За версією окупантів, вони нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували у московському СІЗО в Лефортово, потім повернули до Криму.

 

Російські спецслужби заявляють, що Панов і Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова. Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців.

 

Андрій Захтей підписав досудову угоду зі слідством. У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

13.07.2018