У Львові збиратимуть кошти на банк крові для тварин.

 

У п'ятницю, 20 липня, у Львові на території FESTrepublic відбудеться благодійна вечірка, організована ЛКП «Лев» та представниками міжнародної онлайн-платформи Animal-id.info UA. Під час заходу збиратимуть кошти на обладнання банку крові для тварин, розповіли організатори.

 

«ЛКП "Лев" та Animal-id.info UA об’єдналися для того, щоб продовжити добру київську ініціативу благодійних вечірок вже у Львові "Танцюємо та допомагаємо". Ми пропонуємо провести гарний вечір на терасі FESTrepublic та підтримати тварин міста Львова за допомогою благодійного вхідного внеску 100 грн (за бажання ви можете зробити більший внесок, і ми разом наближатимемось до цілі набагато швидше). Оплата здійснюватиметься на вході!» – ідеться в повідомленні.

 

Усі зібрані кошти спрямують на закупівлю обладнання для створення банку крові для собак та котів.

 

Директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак розповіла, що банк крові створять на базі міської ветеринарної клініки, що працює на території ЛКП «Лев», передає Zaxid.net.

 

«У нас є приміщення під цей проект. Я звільнила свій кабінет і переїхала в інший. Тут якраз достатньо місця для такого банку крові котів і собак. Потрібно лише закупити обладнання. До банку крові зможуть звертатися і приватні львівські клініки та власники домашніх тварин», – сказала Оксана Кошак.

 

За словами Оксани Кошак, в Західній Україні немає жодного банку крові для тварин. «Більшість хворих тварин помирали через те, що не було змоги перелити кров. В поодиноких випадках люди просто відгукувались на прохання привезти свою тварину, щоб перелити кров іншій. Але це дуже складно, враховуючи, що лише у собак п'ять груп крові, і треба встигнути зробити аналіз на сумісність», – додала вона.

10.07.2018