Суд змінив запобіжний захід одному з підозрюваних у нападі на табір ромів.

 

Львівський апеляційний суд відпустив під домашній арешт 16-річного підозрюваного у нападі на табір ромів, передє 5 канал.

 

Хлопець відразу почав співпрацювати зі слідством. Під час суду наголошував, що не мав наміру нападати на ромів, лише хотів, щоб ті пішли зі Львова. Ще одному підозрюваному суд залишив запобіжний захід, призначений судом першої інстанції, – 2 місяці за ґратами без права внесення застави.

 

Прокуратура наполягала, що підозрюваних треба залишити за ґратами на час слідства, адже вважає злочин тяжким. Апеляційні скарги ще двох підозрюваних суд розглядатиме сьогодні – 10-го та 19 липня.

 

«Враховуючи, що підстави, які були для обрання їм запобіжного заходу, на даний час існують. Підстав для скасування чи зміни запобіжного заходу сторона обвинувачення не вбачає, а тому наполягає на збереженні рішення», – зазначив прокурор Юрій Маклах.

 

«Я чітко переконана, що мій підзахисний не вчиняв ніяких насильницьких дій. Розумієте, була група осіб… Як ми бачили колись фільми: "Чому побіг?" – Усі побігли, і я побіг!". Десь воно так. Я вважаю, що має бути виокремлено чітко, що кожна особа робила», – прокоментувала адвокат підозрюваного Світлана Зелінська.


Як повідомляв Z, напад стався у ніч на 24 червня. Одну людину було вбито, ще трьох поранено.

10.07.2018