Велика Британія має нового міністра закордонних справ.

Попередній глава МЗС подав до демісії через суперечку з прем’єркою через Brexit. 

 

 

Джеремі Гант (Jeremy Hunt), котрий раніше обіймав посаду міністра охорони здоров'я і соціальних справ Великої Британії, призначений главою зовнішньополітичного відомства країни. На цій посаді Гант заступив Бориса Джонсона, котрий пішов у відставку на тлі запеклих суперечок з прем'єр-міністеркою Терезою Мей про формат виходу Об’єднаного Королівства з Європейської Унії. На відміну від Джонсона, котрий виступав за повне «розлучення» з ЄУ, Гант відпочатку був відомий як противник Brexit.

 

Про відставку Джонсона стало відомо через кілька годин після оголошення про відхід з посади ще одного міністра – Девіда Девіса, котрий курував питання виходу Великої Британії з Євроунії. Ім’я його наступника також вже відоме: ним став Домінік Рааб, котрий обіймав посаду молодшого міністра житлового господарства та планування в Міністерстві громад і місцевого самоврядування.

 

Про призначення 51-річного консерватора Джеремі Ганта на посаду міністра закордонних справ керівниця британського уряду Тереза ​​Мей оголосила ввечері у понеділок, 9 липня. Вона поки що жодним чином не пояснила цього свого рішення. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС.

 

Гант 2005 року увійшов до британського парламенту, коли при владі були лейбористи. До 2010 року, коли уряд очолив консерватор Девід Кемерон, він був тіньовим міністром, який відповідав за соціальні питання і за підготовку до проведення літньої Олімпіади в 2012 році. 

 

У 2010 році Гант увійшов до уряду і став курувати Олімпіаду. З 2012 року і до цього часу він був міністром охорони здоров'я й опікувався роботою Національної системи охорони здоров'я Великої Британії. 

 

Перед референдумом про вихід Британії з ЄУ Гант заявляв, що не підтримує розрив відносин з Євроунією.

10.07.2018