Львів отримав документацію для будівництва сміттєпереробного заводу.

 

Львову передали техніко-економічне обґрунтування для побудови нового сміттєпереробного заводу. Документацію розробила команда львівських фахівців у співпраці з французькою компанією Egis.

 

У п’ятницю, 6 липня, під час інтернет-конференції між Львовом і Києвом документацію остаточно погодили із представниками посольств, компанією Egis та ЄБРР, повідомляє ZAXID.NET.

 

 

Роботи профінансував уряд Франції у межах проекту "Поводження з твердими побутовими відходами".

 

Саме ці напрацювання пришвидшили рішення Європейського банку реконструкції та розвитку щодо виділення коштів для зведення сміттєпереробного комплексу у Львові і рекультивації полігону. Попередньо йдеться щонайменше про 20 мільйонів євро. Остаточна ж сума буде залежати від тендера.

 

Наразі йдеться про першу фазу проекту. Вже на початку наступного тижня до Ратуші надійде перелік компаній, які зголосилися брати участь в будівництві заводу.

 

"Маючи перелік тих компаній, ми вже спільно з банком будемо переходити до наступного етапу визначення однієї компанії, яка буде здійснювати всі роботи. Ми плануємо цього року розпочати всі роботи. Якби не підтримка французького уряду, якби не підтримка дуже багатьох послів та Європейського Союзу, нам було б дуже і дуже складно в цьому непростому періоді життя для громади міста Львова", – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

 

06.07.2018