Порошенко наказав зупинити використання мінометів "Молот".

 

Президент України Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку та начальнику Генерального штабу Віктору Муженку до завершення розслідування не використовувати на навчаннях мінометів, що могли стати причиною трагедії на Рівненському загальновійськовому полігоні.

 

Як передає УНІАН, про це Порошенко заявив під час урочистих заходів з нагоди 70-ї річниці від дня утворення державного підприємства "Завод 410 ЦА".

 

 

“Даю доручення на навчаннях до завершення розслідування зазначених мінометів не застосовувати”, - сказав Президент.

 

Нагадаємо, у п'ятницю під час навчань на Рівненському загальновійськовому полігоні загинули троє військовослужбовців, ще дев’ятеро отримали поранення різних ступенів важкості. Трагедія сталася сьогодні, 6 липня, о 05.55 під час бригадних тактичних навчань з бойової стрільби.

 

Водочас, державна військова корпорація "Укроборонпром" стала на захист мінометів. "Альтернатив мінометам "Молот" у нас нема. У будь-якому випадку його треба було робити і треба його використовувати у ЗСУ", – сказав генеральний директор "Укроборонпрому" Павло Букін у коментарі телеканалу "112-Україна".

 

Букін порекомендував дочекатись результатів розслідування, які покажуть, чи саме міномет став причиною трагедії на полігоні у Рівненській області.

 

Між тим, журналісти ТСН.ua нарахували щонайменше 5 випадків розриву "Молота" і 15 загиблих від аварій цих мінометів.

 

06.07.2018