МЗС назвало вирок Балуху "помстою за незламність".

 

Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест у зв’язку з рішенням суду російської окупаційної адміністрації у справі Володимира Балуха, наголосивши, що цей другий вирок має "такий же незаконний та політично вмотивований характер, як і попереднє [рішення]".

 

Про це йдеться у заяві на офіційній сторінці МЗС.

 

 

"Як помста за незламність українського патріота, який і за ґратами не скорився окупаційному режиму, проти Володимира Балуха була сфабрикована чергова справа, за якою строк його ув’язнення зріс до п’яти років. Вражає нечуваний цинізм російських окупантів – людину, яка оголосила безстрокове голодування майже чотири місяці тому, 19 березня, засудили за абсурдними звинуваченнями у «побитті» начальника СІЗО", – обурилися у зовнішньополітичному відомстві.

 

На переконання МЗС, "вирок окупаційного так званого суду у Криму засвідчив, що ситуація з правами людини на півострові продовжує стрімко погіршуватися".

 

МЗС вимагає від держави-агресора й окупанта припинити порушення прав людини та основних свобод і негайно звільнити Володимира Балуха та інших незаконно утримуваних громадян України.

 

"Посилення політичних репресій та утисків на окупованому Кримському півострові свідчить про необхідність зміцнення міжнародного політико-дипломатичного та економічного тиску на Москву з метою припинення порушень прав людини і основних свобод на тимчасово окупованій території, а також відновлення суверенітету та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах", – додали у зовнішньополітичному відомстві.

 

06.07.2018