Омелян заявив про подолання кризи з затримкою рейсів.

 

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про те, що кризу з авіаперевезеннями українських туристів наразі подолано.

 

Про це він оголосив на брифінґу в Києві після наради з представниками авіакомпаній і туроператорів, інформує аґенція УНІАН.

 

 

"Кризу подолано, питання вирішено, але вирішено воно тільки на цьому етапі", – заявив міністр.

 

Зі свого боку керівник авіакомпанії Bravo Airways Ігор Логвиненко поінформував, що компанія за свій рахунок здійснила 9 рейсів і перевезла в цілому понад 1500 людей.

 

Згідно з інформацією медій, приблизно 300 українських туристів із 27 червня не могли вилетіти до Харкова з аеропорту імені Хабіба Бургіби, розташованого в місті Монастір, Туніс. Пасажири стверджують, що авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян України додому. Схожа ситуація виникла з туристами з Миколаєва, які не змогли вчасно вилетіти з Грузії.

 

Авіакомпанія Bravo Airways пояснює скасування своїх рейсів тим, що туроператор Oasis впродовж останніх двох років не виконував перед нею фінансові зобов'язання, нагромадивши заборгованість до 25 млн грн станом на 27 червня.

 

Заступник директора департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич підтвердив у коментарі УНІАНу: "Щойно вилетіли два останні рейси з Туніса на Київ з 172 та 174 туристами відповідно".

 

Він додав, що вчора до України з Монастіра успішно повернулися перші групи туристів.

 

Що ж до рішень, то наступного року в Україні планують заборонити роботу літаків, термін використання яких перевищує 20 років.

 

"Все, що є старшим за 20 років, в Україні не буде мати права літати", – запевнив міністр інфраструктури Володимир Омелян, уточнивши, що зараз в Україні є літаки з терміном експлуатації понад 35 і 40 років.

 

Голова міністерства пообіцяв, що водночас буде посилено перевірку технічного стану літаків, в тому числі і салонів. "Ми сьогодні обговорювали можливість введення так званого "інспектора Фреймут" для перевірки стану салонів. Адже іноді саме салон не відповідає санітарним нормам, особливо у старих літаків", – повідомив Омелян.

 

Міністр анонсував появу в Україні рейтингу авіакомпаній з якісною аналітикою щодо їх роботи із зазначенням частоти рейсів, середнього часу затримок тощо. Найближчим часом проведуть технічну ревізію літаків, які здебільшого використовуються для нерегулярних перевезень.  

 

03.07.2018