Наступного року львів’яни можуть отримати прямий авіарейс в Лісабон.

 

У львівському аеропорту працюють над відкриттям нових прямих рейсів у європейські міста. Зокрема, керівництво летовища сподівається, що наступного року вдасться відкрити рейс Львів–Лісабон. Про це директорка аеропорту Тетяна Романовська розповіла в інтерв’ю Zaxid.net.

 

«Усі наші плани базуються на опитуванні, чого хоче пасажир, – ми ж здійснюємо мрії. Також ми маємо статистику, хто куди зі Львова літає через транзитні аеропорти. І зараз у списку напрямків, які треба мати сьогодні, – це аеропорти Іспанії та Португалії. От у нас уже є Барселона і Мадрид, але попит значно більший, тому нам треба ще вмовляти якогось лоукостера, щоб відкрити, наприклад, Валенсію. Ну і дуже нам потрібен рейс на Лісабон. Ми активно працюємо над цими напрямками, і я дуже сподіваюсь, що наступного року ми будемо мати Португалію. Окрім цього, ми ведемо переговори про відкриття рейсів до Франції та домовляємось про співпрацю з кількома азійськими авіакомпаніями», – розповіла Тетяна Романовська.

 

Вона додала, що також є великий попит на Амстердам, і цей рейс вже був погоджений з компанією KLM.

 

«Але цього року знову все змінилося, тому що аеропорт Амстердама переповнений рейсами. Тому вони зараз вирішують, що робити далі. Можливо, будуть розширюватись. Якщо ми спочатку відкриємо рейс до Амстердама, то авіакомпанія KLM вивчить пасажиропотік через столицю Нідерландів до Америки і Канади та надасть цю статистику іншим американським авіаперевізникам, аби ті подумали про доцільність відкриття прямих трансатлантичних рейсів зі Львова», – зазначила директорка львівського аеропорту.

 

За словами Тетяни Романовської, минулого року аеропорт «Львів» обслужив 1 млн 79 тис. пасажирів. А цьогоріч від січня вже перевезено близько 700 тис. пасажирів.

 

«Очікуємо, що закриємо рік із показником 1 млн 700 тис. пасажирів. За оптимістичними прогнозами, у 2019 році ми приймемо 2,4 млн пасажирів, а у 2020 році – 3,6 млн осіб. Хоча на пару років наперед це важко спрогнозувати, адже є багато чинників, що не залежать від нас», – додала Тетяна Романовська.

29.06.2018