Британська королева схвалила закон про Brexit.

Таким чином документ пройшов усі необхідні формальності.

 

 

Про те, що королева Великої Британії Елізабет II висловила згоду з ухваленим раніше парламентом законопроектом про вихід країни з Європейської Унії, оголосив у вівторок, 26 червня, під час засідання спікер Палати громад Джон Беркоу. 

 

«Я мушу повідомити Палату представників, що згідно з Актом про королівську згоду від 1967 року, Її Величність схвалила Акт про вихід з Європейської Унії», – заявив Беркоу. Повідомлення викликало овацію депутатів-прихильників Brexit. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Згода королеви означає, що документ, який парламент обговорював кілька місяців, почав діяти. У ньому, проте, не міститься конкретних умов виходу Великої Британії з ЄУ. Вони все ще є предметом перемовин між Лондоном і Брюсселем, які тривають.

 

Закон про Brexit забезпечує плавний вихід Великої Британії зі законодавчого поля Європейської Унії і перехід цілковито на національне законодавство. Документ також скасовує договір від 1972 року про вступ Об’єднаного Королівства до ЄУ.

 

Нагадаємо, що 18 січня Нижня палата британського парламенту в третьому читанні ухвалила законопроект про Brexit. Уряду Терези Мей вдалося уникнути прийняття поправки про те, що перед виходом Великої Британії з ЄУ в парламенті ще пройде голосування з цього питання.

 

Противники виходу з Унії, однак, заявляють, що продовжать домагатися повторного референдуму з питання членства в ЄУ. У Лондоні нещодавно пройшла масова демонстрація з вимогою повторного референдуму.

26.06.2018