Москалькова прибула до Києва.

 

Вранці у вівторок, 26 червня, уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова потягом прибула до Києва.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

Сьогодні ж вона планує відвідати в СІЗО Києва кримського дезертира Максима Одинцова.

 

Відповідаючи на питання про те, чи можуть Москалькову не пустити в СІЗО до Одинцова, в офісі Денісової повідомили, що таке може бути, позаяк для її відвідин мусить бути синхронність.

 

Напередодні Людмила Денісова заявила в інтерв'ю телеканалу "112-Україна": "Наш президент справді виконав усі домовленості: він справді зняв заборону на в'їзд Тетяні Москальковій в Україну. Але решта потребує синхронності та взаємності в діях. Якщо я не можу потрапити до наших ув'язнених, то й пані Москалькова не може потрапити до своїх громадян, які перебувають на території України", — сказала вона.

 

25 червня російська омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що планує відвідати заарештованого в Києві кримського дезертира Максима Одинцова, якого звинувачують у державній зраді.

 

Як повідомлялося, після телефонної розмови президентів Росії й України уповноважені з прав людини двох країн домовилися відвідати по 34 ув’язнених.

 

15 червня Денісову не допустили до політв'язня Кремля режисера Олега Сенцова. Пізніше Денісову не допустили до українського політв'язня Карпюка. Не пустили її і до незаконно засудженого журналіста Романа Сущенка.

 

1 червня президент України Петро Порошенко знову провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним та закликав звільнити українських політв'язнів.

 

 

26.06.2018