Гнап іде з журналістики у політику.

 

Керівник проекту журналістських розслідувань "Слідство.інфо" Дмитро Гнап оголосив про намір піти у політику. Один із найбільш успішних журналістів-розслідувачів України, Гнап має намір узяти участь у найближчих парламентських виборах. Що ж до президентських, то він пропонує опозиційним кандидатам влаштувати праймеріз.

 

Про своє прощання з журналістикою Гнап повідомив у відеозверненні, оприлюдненому у Facebook.

 

 

"Обов'язково візьму участь у парламентських виборах. Стосовно президентських, то я закликаю всіх політиків демократичного табору об'єднатися заради праймеріз, на яких обрати найкращого і найдостойнішого кандидата, якого ми всі підтримаємо. Особисто я готовий взяти участь у цих президентських праймеріз", – заявив Дмитро Гнап. 

 

У своєму дописі на Facebook Гнап сказав, що він втомився чекати зміни влади й появи нових облич. Злиться через те, що в Україні не карають корупціонерів, а політики роблять бізнес на схемах із Росією, визискуючи з власних посад – аж до президентської.

 

"Відтак, я прийняв рішення залишити журналістику. І йти в політику. Бо я можу зробити ще тисячу журналістських розслідувань. Викрити ще дві тисячі корупціонерів. Але бачу, як рік за роком вони все спокійніше почуваються. І нахабно сміються тобі в обличчя, знаючи, що навіть втративши посаду, влаштують туди свого кума, через якого так само крастимуть наші податки і наше спільне майно. Чим більше їх там, а нас там менше – тим довше триватиме ця безнадія", – пояснив Гнав, додавши, що коли порожнечу не заповнювати твердим матеріалом, то вона "заповнюється лайном". 

 

Дмитро Гнап працює в розслідувальній журналістиці майже сім років. Є засновником і керівником проекту журналістських розслідувань "Слідство.інфо".

 

Цього року з командою Гнап отримав престижну нагороду в журналістиці розслідувань – американську Investigative Reporters and Editors Award 2017 за фільм “Вбивство Павла” (про вибух автомобіля з Павлом Шереметом). У 2017 році "Слідство.Інфо" було згадане в числі співтворців глобального розслідування Panama Papers. Володар премії "Вільна преса Східної Європи – 2015" ім. Герда Буцеріуса.

 

Непримиренний критик Петра Порошенка. Автор низки розслідувань щодо бізнесу президента, офшорів, політичної корупції на прикладі "справи Онищенка".

 

Перш ніж прийти у журналістику, Гнап працював у структурі політичних сил (а саме "Нашої України" у ранніх 2000-х), у громадському секторі.

 

Народився 1977 року у Вугледарі, Донеччина.

 

26.06.2018