Суд арештував на 2 місяці двох підозрюваних у нападі на табір ромів.

 

Пустомитівський районний суд Львівської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для двох підозрюваних у нападі на ромів і вбивстві однієї людини без права внесення застави, передає Радіо Свобода.

 

Підозрювані, 2000-го і 2002-го року народження​, проведуть 60 днів у слідчому ізоляторі Львова. Обоє неповнолітніх – львів’яни, один цього року закінчив школу, інший – ще школяр.

 

«Ухвала про застосування запобіжного заходу припиняє свою дію після закінчення строку її дії. Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Львівської області з моменту її оголошення», – йдеться у рішенні суду.

 

Адвокат одного зі затриманих зазначив, що не погоджується із рішенням суду, тож оскаржуватиме його, передає Громадське.

 

«Так, помилився, так, пішов, з його точки зору чи з їхньої, наводити порядок, але таким способом цього робити не можна. Я сподіваюся, що він вже це усвідомив. А щодо запобіжного заходу, то вважаю, що він надміру суворий, я буду його оскаржувати в апеляції», – заявив Віктор Пономаренко, адвокат.

 

26 червня районний суд Пустомитівського району продовжить розгляд справ про обрання запобіжних заходів для ще шести підозрюваних у цій справі.

 

Затриманим повідомлено про підозру за статтями «умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб», «умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті», «хуліганство», «втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність».

 

У Львівській міській раді тим часом повідомили, що проведуть загальношкільні батьківські збори для батьків учнів 9-11 класів. Збори покликані «застерегти увагу батьків на тому, щоб вони слідкували, де їхні діти перебувають у вечірній час, з ким спілкуються, у яких соцмережах перебувають, які секції відвідують».

 

Як повідомляв Z, у ніч на 24 червня біля села Сокільники поблизу Львова стався напад на табір ромів. Загинула одна людина, ще троє були поранені, зокрема й 10-річний хлопчик.

25.06.2018