Українці застрягли в аеропортах Мілана і Неаполя: перевізник скасував рейси без попередження.

 

Літак компанії Ernest Airlines мав вилетіти з аеропорту Мілан-Бергамо 24 червня о 8 ранку та прибути у Львів об 11 год. Проте рейс спочатку відкладали, а згодом, коли люди провели в очікуванні понад 13 годин, скасували. Про це повідомив львів’янин Роман Машталер на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«12 годин в аеропорту без жодної інформації про причину затримки чи можливий час вильоту. 12 годин без їжі та води, 5 з яких ми закриті у терміналі. 12 годин матері з малими дітьми. 12 годин без представників компанії як в аеропорту, так і онлайн. 12 годин без відповіді кол-центру компанії», – написав Роман Машталер.

 

Він додав, що зв’язатись з Консульством України в Італії пасажирам також не вдалося.

 

Така ж ситуація з українцями виникла і в Неаполі. Проте станом на 22 годину за європейським часом їх поселили в готель, а пізніше вдалося зв’язатись з консульством України, де пообіцяли взятись за вирішення проблеми у понеділок о 9-й ранку.

 

Близько першої години ночі з’явився коментар від Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького про ситуацію.

 

Виявилося, що скасовано також вильоти зі Львова в Мілан та Неаполь через несправність літака. Відтак заручниками несправностей стали і пасажири в Мілані.

 

«Сьогодні в МА "Львів" скасовано два рейси авіакомпанії ERNEST: у Мілан та Неаполь. Це сталося з причини несправності повітряного судна, оскільки обидва перельоти мав виконувати один літак.

 

У неприємній ситуації опинилися майже 150 пасажирів на Неаполь та 100 – на Мілан. Згідно з договором з авіакомпанією, аеропорт обслуговує пасажирів у штатних та позаштатних ситуаціях. Відповідно, у випадках затримки чи відміни рейсу аеропорт забезпечує основні потреби пасажирів, а також, при необхідності, розселяє у готелі для очікування перельоту. Після цього авіакомпанія зобов’язана компенсувати аеропорту всі витрати.

 

Працівники аеропорту пояснювали пасажирам ситуацію, намагалися знайти підхід до кожного та вникнути у їхні проблеми. Також летовище забезпечувало їх водою та круасанами. Частина людей поїхали додому, але більшість була поселена в готелі у Львові. Ще декілька пасажирів, у яких були термінові справи, взяли квитки на інші рейси і надалі будуть контактувати щодо компенсації безпосередньо з авіакомпанією», – розповіли в аеропорту щодо ситуації у Львові.

 

Також там додали, що за інформацією з Мілана, українців, які не змогли вилетіти звідти, розселили в готелі. Інформацію щодо того, коли відбудуться ці рейси, авіакомпанія обіцяла надати завтра зранку.

 

Також ERNEST обіцяв запропонувати альтернативні варіанти для пасажирів на їхньому рейсі з/до Мілана (Мальпенса) у понеділок та на рейсах авіакомпанії МАУ. В авіакомпанії запевнили, що проблем з іншими рейсами перевізника не повинно бути. Більше інформації щодо відміни рейсів авіакомпанії ERNEST та розвитку подій надамо після отримання нових даних», – ідеться в повідомленні від аеропорту «Львів».

 

Авіакомпанія Ernest Airlines 22 червня почала виконувати нові рейси зі львівського аеропорту – у Рим та Мілан-Мальпенса.

25.06.2018