Прикордонники вжили зброю проти бунтарів на Буковині.

 

Прикордонники застосували зброю проти учасників бунту недалеко від державного кордону в Сторожинецькому районі (Буковина). Одну особу поранено в ноги.

 

Про це йдеться у повідомленні Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

 

 

Згідно з прес-релізом ДПСУ, приблизно о 16:00 два десятки невідомих осіб спробували заблокувати рух прикордонному наряду "та навіть здійснили спробу групового нападу на прикордонний наряд". Прикордонна служба зазначає, що військовики були змушені захищатися, "адже на мирні вмовляння припинити незаконні дії невідомі не реагували".

 

"Коли усі спроби владнати ситуацію без застосування сили були вичерпані, після попередження та пострілу вгору прикордонний наряд застосував табельну зброю по ногах одного з правопорушників", – переповіли в ДПСУ.

 

Стражі кордону запевняють, що завдяки діям резервів прикордонного підрозділу у взаємодії з підрозділами Національної поліції ситуацію локалізовано. На державному кордоні проводиться комплекс додаткових оперативно-профілактичних заходів.

 

ДПСУ пов'язує інцидент із посиленням протидії організованій злочинності на державному кордоні: віднедавна практично всі напрямки кордону посилили резервами, активізували діяльність оперативно-розшукових підрозділів, посилили взаємодію з поліцією та іншими правоохоронними органами, а також із колегами з інших країн. "Активні дії прикордонників викликають агресивну реакцію з боку представників злочинних угруповань, що відображається в перешкоджанні прикордонникам у виконанні службових обов’язків, в погрозах чи навіть застосуванні сили", – тлумачить Прикордонна служба.

 

ДПСУ закликала громадян не порушувати законодавство і попередила про невідворотність відповідальності за протиправні дії.

 

19.06.2018