Клімкін переконуватиме Сіярто розблокувати комісію НАТО.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається на те, що йому вдасться переконати міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто розблокувати роботу комісії Україна-НАТО для проведення зустрічі на найвищому рівні під час саміту Альянсу в Брюсселі 11-12 липня.

 

Про це Клімкін сказав у інтерв'ю аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

 

"Я вважаю, в тім числі ґрунтуючись на моїх дискусіях із угорським міністром закордонних справ, що ми маємо змогу зняти це блокування", – прокоментував міністр, додавши, що наступного тижня у Закарпатті відбудеться зустріч за участю міністрів освіти та очільників зовнішньополітичних відомств, а також репрезентантів угорської меншини, для переговорів щодо втілення мовної статті освітнього закону. "Я бачу позитив у наших дискусіях", – заявив Клімкін.

 

Голова зовнішньополітичного відомства додав, що мета України – здійснення такої політики, щоб вони "залишилися на 100% угорцями, але також на 100% громадянами України". "Для цього їм абсолютно не треба ставати менше угорцями, вони просто мають отримати відповідне знання української мови та розуміння, в котрій країні мешкають", – підкреслив Клімкін.

 

"Я певен, що та позитивна динаміка після зустрічі в Нью-Йорку продовжиться й наступного тижня, і ми вийдемо на те, що Україна братиме участь у саміті НАТО. Майбутній саміт буде присвячений тим реформам, котрі нам слід зробити і котрі ми вже почали робити для того, щоб відповідати стандартам НАТО. Це питання здатності відповісти на російську аґресію. Це питання наших збройних сил і сектора безпеки. А також і питання всієї країни", – підсумував Клімкін.

 

19.06.2018