Денісову не пустили до Сущенка.

 

Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій не дали відвідати журналіста аґенції "Укрінформ" Романа Сущенка в ізоляторі "Лєфортово".

 

Про це Денісова повідомила у відеозверненні, записаному біля СІЗО.

 

Станом на 16:00 у Москві розпочалася очна зустріч омбудсменів України та РФ

 

З її слів, українська сторона "зробила все можливе" для отримання дозволу на побачення зі Сущенком. Зокрема, в Людмили Денісової був дозвіл судді Московського міського суду на відвідини ізолятора.

 

"Сьогодні о 9 ранку ми приїхали до "Лєфортово", подали усі документи для розгляду адміністрацією, щоб нам надали таку можливість. Згодом до нас вийшов заступник цього закладу і повідомив, що всі наші документи надіслані до Федеральної служби виконання покарань РФ для ухвалення рішення", – поінформувала Денісова.

 

Омбудсмен зауважила, що всі вимоги дотримані. "Ми не знаємо, до чого вони зараз будуть прискіпуватися для того, щоб не надати нам можливості зустрітися", – обурилася омбудсмен.

 

Представник України у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко вважає, що Денісовій забороняють зустрічатися з політичними в'язнями, аби приховати їхній стан здоров’я та наслідки психологічного тиску.

 

"Попри домовленості на найвищому рівні, Людмилу Денісову, яка вже 5 днів перебуває в РФ, не допустили до жодного українця: ані до Олега Сенцова, ані до Миколи Карпюка, ані до Романа Сущенка. Приховування правди про бранців, недопуск до них, скоріше за все, свідчить про погіршення стану здоров'я українців, психологічний тиск на них", – сказала вона.

 

"В цій історії вся сучасна політична Росія. Брехня, приниження, недопуск, жорстокість, відсутність прав люди", – підсумувала вона.

 

18.06.2018