Омелян підписав меморандум із менеджером Нyperloop TT.

 

Міністерство інфраструктури України і американська компанія Нyperloop Transportation Technologies підписали меморандум про взаєморозуміння і співробітництво щодо освоєння в Україні технології супершвидкісного транспорту в рамках проекту HypeUA.

 

Меморандум підписали в Києві під час публічної дискусії "Гіперлуп в Україні" за участю міністра інфраструктури Володимира Омеляна та головного виконавчого директора Нyperloop Transportation Technologies Дірка Алборна, повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

 

 

"Ми чітко домовилися об’єднати зусилля. По-перше, ми будемо спільно розробляти технологію. По-друге, ми домовилися про спільний пошук інвесторів для цього проекту: він мусить бути комерційно успішним, це не має бути чергова ідея, яка дотується урядами. Це має бути абсолютно прозора бізнес-модель, яка генерує прибуток", – сказав Володимир Омелян.

 

Міністр висловив сподівання, що сторони зможуть відкрити спільний центр в Україні. "Локація буде або в Києві, або в Дніпрі, над цим працюємо", – сказав він.

 

Володимир Омелян вважає, що Україні під силу ввійти до світового мейнстриму з розробки провідних технологій на транспорті.

 

"Українські технології і рішення можуть цілком бути використані в світовому масштабі, у нас все для цього є. Окрім того, маємо пам’ятати, що Україна є важливою ланкою "Нового шовкового шляху". В світі, де країни і компанії змагаються у швидкості і зручності логістики, Україна може стати переможцем, якщо запропонує сучасні інфраструктурні рішення, і стати тим мостом, який міцно сполучить Європу і Азію", – мріє Омелян.

 

"Україна разом із низкою інших країн, які хочуть долучитися до тестування Нyperloop, вже в світовому тренді", – підбадьорив Дірк Алборн.

 

Нyperloop Transportation Technologies – одна з кільканадцяти компаній, котрі взялися розробляти запропоновану американським бізнесменом-інноватором Ілоном Маском концепцію супершвидкісного транспорту. HTT згуртувала багатьох науковців та експертів по всьому світу на краундсорсинґовій основі для пошуку найкращого вирішення технології.

 

Згідно з довідкою від Міністерства інфраструктури, HTT вже має договори на проектування та будівництво ліній високошвидкісного транспортування у Франції, Словаччині, Австрії, Угорщині, ОАЄ та ін.

 

14.06.2018