На Львівщині після буревію без світла досі є 65 населених пунктів.

 

У Львівській області тривають роботи з відновлення електропостачання населених пунктів, що були знеструмлені через учорашню негоду, повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

 

Так, станом на 10 годину 13 червня знеструмленими залишаються 42 населені пункти області  – повністю, а також частково – 23 в 11-ти районах області.

 

До відновлення енергопостачання залучили 25 бригад ПАТ «Львівобленерго» у складі 105 осіб та 33 одиниці техніки. Енергетики також продовжують ліквідовувати точкові пошкодження в окремих населених пунктах області.

 

Окрім обриву проводів, негода наробила й іншої шкоди. Так, повідомили у ГУ ДСНС, у с. Страшевичі Старосамбірського району унаслідок сильних поривів вітру з двоповерхового житлового будинку зірвало металеву покрівлю разом із кроквами на площі 108 м2 та 18 листів шиферу з двоповерхового житлового будинку.

 

У Яворові з 5-ти будівель вітер зірвав дах. Частини конструкцій попадали на машини, що були припарковані біля будинків, передає Яворів.Інфо.


Фото: Яворів.Інфо.

 

У міській раді створили комісію, щоби пізніше компенсувати мешканцям завдані під час негоди збитки.

 

Сьогодні, 13 червня, за прогнозами синоптиків, у Львові та області і надалі очікують дощів з грозами. А на річках – підйому води та селевих потоків, застерігають надзвичайники.

13.06.2018