Біля Калуша ущент згоріла церква.

 

Сьогодні, 11 червня, під ранок сталась пожежа у церкві в Новиці поблизу Калуша. За кілька годин храм згорів ущент, передають Вікна.

 

На пожежі врятували 1 допоміжну будівлю церкви, 1 дзвіницю та 5 поруч розташованих житлових будинків. Вогонь знищив будівлю церкви на загальній площі 250 м.кв.

 

За словами паламаря, у храмі дбали про безпеку. Напередодні тут відбувалися церковні збори, після них вимкнули рубильник. А свічки у церкві тримають в руках і відразу гасять, каже чоловік. На вході стоять ящики з піском, куди теж ставлять свічки. Коли виходять з церкви, ці свічки теж гасять, каже паламар.

 

Навколо православного храму в Новиці понад півроку вирують пристрасті: 34-річного отця Любомира парафіяни підозрюють у крадіжці церковного майна. Адже за один день родина сільського священика купила 2 квартири в Івано-Франківську, витративши понад 800 тис. грн, а трохи раніше – автівку за понад півмільйона гривень. На час досудового розслідування священика усунули від богослужінь.

 

Православна Церква Преображення Господнього Київського патріархату 1921 року забудови - дерев’яна церква, пам’ятка містобудування і архітектури місцевого значення.



Згоріла церква у Новиці. Фото: Facebook/Олег Ярема.

11.06.2018