За рік "безвіззям" скористалося півмільйона українців.

 

За один рік звідтоді, як громадяни України з біометричними паспортами отримали право на безвізові поїздки до країн Європейського Союзу, правом на полегшений перетин кордону скористалося понад півмільйона українців.

 

Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

 

"З початку введення безвізового режиму до країн Європейського Союзу попрямувало майже 20,3 мільйона громадян, серед яких 4,8 мільйона осіб за біометричними паспортами та понад 555 тисяч громадян України скористалися всіма перевагами безвізового режиму", – підрахували в ДПСУ.

 

Прикордонники зауважили, що певний ажіотаж серед охочих безперешкодно подорожувати спостерігали у перші місяці дії безвізу – в середньому прикордонники оформляли до 90 тисяч українців за місяць. У листопаді минулого року цей показник скоротився майже втричі і становив вже 32,5 тисячі осіб. "З настанням літа, тобто періоду активних відпусток та мандрівок, очікуємо знову збільшення пасажиропотоку", – прокоментували у Прикордонній службі.

 

"Загалом, найчастіше українці обирають авіаційні шляхи для подорожей, найменше – морем. Своєрідним "вікном до Європи" для України залишається Польща. Саме через неї до країн ЄС потрапляє більшість українців. Найменший потік мандрівників з України до країн ЄС – через словацький кордон", – ідеться у звіті.

 

11.06.2018