Львівські маршрутки зобов’яжуть рухатись за графіком та проходити дезінфекцію.

 

Сьогодні, 8 червня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради затверджено новий проект договору, що укладатимуть з перевізниками після проведення конкурсу, інформує ЛП.

 

«У цьому договорі ми врахували ті зміни, які є в постанові Кабміну. Крім того, враховано ухвалу Львівської міської ради про безкоштовний проїзд учнів у транспорті», – розповів в. о. начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика.

 

У договорі ітиметься про дотримання перевізниками норм технічного та санітарного стану маршруток, зокрема про щомісячну дезінфекцію автобусів, про дотримання похвилинного графіку руху, розробленого для автобусів, та про відповідальність за виконання менш як 90% від запланованих на місяць рейсів.

 

Перевізники, як і раніше, зобов’язані видавати квитки та забезпечувати пільговий проїзд пасажирів згідно з нормативними державними актами. В ухвалі згадано і про безкоштовний проїзд для учнів під час навчального року за наявності учнівського квитка.

 

Також перевізники будуть зобов’язані інформувати пасажирів державною мовою про назви зупинок та інформацію щодо можливих пересадок на інші маршрути громадського транспорту.

 

«Починаючи з моменту укладення договору, перевізник зобов’язаний щороку здійснювати оновлення не менш як 10% від загальної кількості транспортних засобів», – ідеться в рішенні виконкому.

 

Транспортні засоби мають бути пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення у кількості до 35% від загальної кількості автобусів до 31 грудня 2019 року та до 50%  – з 1 січня 2020 року.

 

За невиконання перевізником зобов’язань, передбачених договором, перевізника штрафуватимуть у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4 тис. грн).

08.06.2018