Львівський бронетанковий завод сплатить Міноборони 5,17 млн грн штрафу.

 

Господарський суд Києва задовольнив позов Міністерства оборони України до Львівського бронетанкового заводу на стягнення 5,17 млн грн з підприємства за поставлені вживані двигуни, передає Слово і діло.

 

Ідеться про справу про розтрату посадовцями понад 28 млн грн, коли вживані, а подекуди і неробочі двигуни проходили за документами як нові. НАБУ передало матеріальне розслідування до суду.

 

Позовні вимоги Міноборони були мотивовані тим, що відповідно до умов укладеного договору з ЛБТЗ, підприємство мало поставити 40 одиниць двигунів. За умовами договору, продукція мала бути новою й такою, що не була в експлуатації, мати відповідні сертифікати якості та відповідати конструкторській (технологічній) документації на її виготовлення. За порушення умов договору про комплектність, якість продукції постачальник несе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 20% від вартості неякісної продукції.

 

Після приймання продукції, проведення перевірки двигунів на відповідність умов договору замовник виявив, що поставлена ​​продукція в кількості 38 одиниць уже була застосована й належить до другої категорії, тобто відповідачем поставлений товар неналежної якості, що стало підставою для звернення з позовом і нарахування штрафних санкцій у заявленому розмірі.

 

Суд задовольнив позовні вимоги й постановив стягнути з ЛБТЗ 5,17 млн ​​грн штрафу та 77 520 грн судового збору.

 

 

Як повідомляв Z, також суд постановив передати арештоване майно директора ЛБТЗ в управління АРМА.

 

Торік ЛБТЗ оштрафували на майже 10 млн грн за несвоєчасну поставку військової техніки за державним замовленням.

08.06.2018