Порошенко сподівається на томос до 28 липня.

 

Президент України Петро Порошенко розповів, що чекає на ухвалення рішення про надання томосу про автокефалію для Української православної Церкви до 28 липня.

 

Про це він заявив під час міжконфесійної молитви та зустрічі з українською громадою Іспанії в Кафедральному соборі Альмудена у Мадриді, інформує прес-служба АП. 

 

 

"Ми молимося, щоб до 1030-ї річниці хрещення України-Руси святим рівноапостольним князем Володимиром Господь дарував нам цей томос. І я прошу, дорогі брати і сестри, вашої молитви. Бо спільною молитвою творяться дива", – закликав Петро Порошенко.

 

"Перемога – це не лише звільнення української землі. Перемога – це коли вперше більш як за 300 років в Україні з’явився реальний шанс створити єдину помісну православну і головне – Українську Церкву", – зазначив голова держави.

 

"Я був би дуже щасливим, коли би це відбулося. І найближчим часом – я вірю в те, що нам все вдасться", – додав Порошенко, зауваживши, що Україна виборола своє право мати автокефальну Церкву, адже заплатила за це високу ціну.

 

Звертаючись до присутніх у соборі, голова держави подякував за можливість спільно з ними проголосити молитву за Україну. "Разом з українськими і іспанськими вірянами – католиками, греко-католиками, православними – спільно помолитися за найважливіші речі. За Україну, за її волю, за честь, за славу, за любов. І за мир на святій українській землі", – зазначив Порошенко.

 

04.06.2018